Vrnjačka banja nudi obilje mogućnosti kako za opuštajući i miran tako i za aktivan odmor.


Promenada

 

Promenada je atraktivno šetalište koje obiluje restoranima i kafićima a na njenom centralnom delu se nalazi maskota Vrnjačke banje, popularno sastajalište mnogih banjčana i gostiju Banje,u žargonu nazvano “Kod Vrabaca”.

 

Banjski park

 

Najlepši ukras Vrnjačke banje je velelepni park koji predstavlja pravu oazu čistog vazduha, opijajućih mirisa cveća i opuštajućeg zvuka reke koja protiče kroz ceo park. Ovde možete uživati u Japanskom vrtu, piti mineralnu vodu kraj jezera , voziti se vozićem a za romantične poseban ugođaj predstavlja voznja fijakerom . Ovo je mesto koje budi maštu i vraća Vas u stara vremena.

Znamenitosti

 

Ukoliko želite da se upoznate sa Banjom iz prošlih vremena, prošetajte do zamka Belimarković koji je ujedno i banjski muzej ili se upoznajte sa starim vilama duž Čajkinog brda koje vode do banjske crkve.

 

Wellness/Spa

 

Vrnjačka banja se poslednjih godina razvija u pravu „wellness banju“. Na relativno malom prostoru je izgrađeno više wellness&spa centara koji se uglavnom nalaze u okviru ponude smeštaja. Intenzivno se radi na razbijanju stereotipa da su banje destinacije isključivo za stariju populaciju (penzionere) ili obolele osobe. Vrnjačka banja se iz tog razloga okrenula mnogo široj ciljnoj grupi.
Ova banja odiše wellness filozofijom a postoji mnogo načina za unapređivanje psihofizičkog zdravlja posetilaca. Pored lekovitih mineralnih izvora kao što su „Topla voda”, „Snežnik”, „Slatina”, „Jezero”, „Borjak”, „Vrnjačko vrelo”, „Beli izvor” u ponudi su i atraktivni wellness centri: Wellness centar „Fons Romanus“ , „IWA Wellness centar” , „Sunny Hill‟ Spa Resort, „Aleksandar Spa centar“ , „Cvetni konaci“ , Wellness centar „Casablanca“.